“Unë e kom shty ata, më ka shtri në krevat, kam bërtit dhe kam qa”, kjo është vetëm një pjesë e rrëfimit të një vajze 13-vjeçare.Gjatë viteve të fundit në Kosovë janë arrestuar dhjetëra persona të dyshuar për pedofili.Mirëpo, për ta nuk ka ndonjë bazë të të dhënave si mekanizëm mbrojtës për fëmijët, siç e kanë shumë vende perëndimore.

Në shtetet perëndimore kanë krijuar regjistra ku shihen kryerësit e këtyre veprave, nga të cilët qytetarët mund të kenë kujdes. Ndërsa në Kosovë ende nuk ka diçka të tillë.Ekspertët krijimin e këtyre dosjeve po e shohin si të domosdoshme.Madje për këtë gjë, edhe sociologët kërkojnë të punohet më shumë të krijohet më shumë lidhje mes shoqërisë.

“Prej zorit nuk po vdiste njeriu”, tha njëri i rritur nga të sprovuarit.

VIDEO

SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu