Një burrë zvicerano-austriak, me profesion mësues, i quajtur Paul Amadeus Dienach, ra në gjendje kome në vitin 1921. Dienach vuajti nga një sëm.undje, e cila zgjati për një vit dhe e rëndoi tej mase gjendjen e tij shëndetsore.

Gjatë kësaj kohe, ndërgjegja e Dienach udhëtoi në të ardhmen e njerëzimit dhe hyri në trupin e një burri tjetër, që jetonte në vitin 3906 dhe kishte inicialet A.D, rrëfen ai.

Kur Dienach u zgjua, filloi të shkruante në ditarin e ti, vegimet apo gjërat që kishte parë.

Ai rrëfen se njerëzit që ai kishte takuar në vitin 3906, kuptonin që kishte hyrë apo kishte pushtuar trupin e personit të quajtur Andreë dhe i kishin shpjeguar gjithçka për kohën dhe vendin ku ndodhej. Ata gjithashtu i kishin shpjeguar kronologjinë e ngjarjeve të ndodhura nga shekulli 21, deri në vitin 3906.

Kishin kuptuan gjithashtu, gjendjen e veçantë shëndetësore të Dienach, që e quajtën “rrëshqitje të vetëdijshme”. Nuk i kishin bërë të qartë nëse vetëdija e tij do të kthehej në epokën e tij.

Kur u zgjua nga koma, ai e gjeti veten përsëri në vitin 1922, por me një sasi të madhe të informacionit dhe njohurive që mësoi gjatë asaj periudhe. Siç u përmend më lart, ai vendosi të shkruante një ditar, duke shënuar çfarëdo detaji që mbante mend nga përvoja unike e përjetuar.

Njihuni më poshtë me parashikimet më të rëndësishme të Dienach, për të ardhmen e njerëzimit:

-Mes viteve 2000 dhe 2300 A.D.
Njerëzit merren me luftërat lokale të vogla, mungesë e ushqyerjes, sistemin e gabuar monetar, pabarazitë ekonomike, shkatërrimin ekologjik të mjedisit dhe mbipopullimin.

-2204 A.D.

Njerëzit do të përfundojnë një kolonizim të Marsit, me rreth 20 milionë njerëz të dërguar në atë planet.

-2266 A.D.

Një shkatërrim i madh natyror do t’i vrasë të gjithë këta njerëz. Ata nuk do të përpiqen më kurrë të kolonizojnë planet tjetër.

-2309 A.D.

Lufta e madhe globale do të ndodhë! Për një pjesë të madhe të popullsisë, do të jetë fatale!

SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu