Apelë për kujdes të shtuarë nga qytetaret e zones veriore të Prishtines.

Komiteti Lokal për Siguri Publike në Bernic

Në ditët në vijim, temperatura rritet, rreziku i zjarrit rritet🆘

Le të bëjmë pjesën tonë për të zvogëluar këtë rrezik:️

☄️Mos ndizni zjarr në pyje. Veryshtë shumë e rrezikshme të ndezësh një zjarr në pyje, të bësh një Barbecue dhe të lësh zonën pa mbikëqyrje. Fillimi i një zjarri në mot me erë dhe të nxehtë e rrit këtë rrezik edhe më shumë.️

☄️Mos i hidhni bishtat e cigareve jashtë.Hidhni shkrepëset e përdorura dhe bishtat e cigareve në një enë të mbyllur, sigurohuni që të jenë shuar. Mos hidhni hirin jashtë automjetit tuaj.

☄️Mos i lini mbeturinat në natyrë.Mos lini mbeturina në pyje. Shishet e qelqit, veçanërisht pjesa e poshtme e shisheve, veprojnë si lente, grumbullojnë nxehtësi dhe mund të shkaktojnë zjarre.

☄️Mos hidhni fishekzjarre.Fishekzjarret mund të shkaktojnë zjarre, veçanërisht në mot me erë dhe pranë vegjetacionit. Përdorni metoda më të sigurta të festimit.

Nëse shihni një zjarr diku, raportojeni atë tek autoritetet menjëherë🔥Nëse vëreni një zjarr të pambikëqyrur, telefononi autoritetet📞Mos mendoni se dikush tjetër tashmë ka telefonuar ose ka telefonuar.

Kur kushtet janë të përshtatshme, një zjarr i vogël mund të kthehet shpejt në një zjarr gjigant🌏🔥

SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu