Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, ka thënë se gjendja me COVID-19 është e rënduar si pasojë e shpërndarjes edhe në vendet rajonale.

Ai ka thënë se asnjë pacient nuk është në mungesë të trajtimit.

Zemaj në Kuvendin e Kosovës ka thënë se ato që janë premtuar në kuadër të menaxhimit të pandemisë, janë duke u përmbushur.

Ai ka thënë se vaksina kundër gripi sezonal ka filluar të shpërndahet dhe ka sasi dy herë më të madhe se zakonisht.

“Kapacitetet e testimit janë katërfishuar dhe këtë javë do të dhjetëfishohen sipas nevojës. Ka mijëra testime brenda ditës, vetëm për 12 ditë kemi bërë teste sa 92 ditë sa ju keni qenë në pushtet”, ka thënë ai.

Zemaj ka bërë thirrje që të ndalen grumbullimet. Sipas tij, Kosova e ka vdekshmërinë më të ulët në rajon dhe botë.

SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu