Me 41 vota pro, 28 kundër dhe një abstenim, Zdravko Krivokapiq është shpallur kryeministër i ri i Malit të Zi.

“Betohem se do ta kryej detyrën time sipas Kushtetutës dhe ligjit, me ndershmëri, përgjegjësi dhe ndërgjegje”, ka thënë Krivokapiq.

Sipas tij, motoja e kësaj qeverie do jetë “Puna, rendi dhe përgjegjësia”, raporton vijesti.me.

Ndarja e posteve ministrore:

Zëvendëskryeministër është Dritan Abazoviq

Ministri i Administratës Publike, Shoqërisë Dixhitale dhe Medias është Tamara Srzentiq

Ministri i Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanistikës, Ratko Mitroviq

Ministri i Punëve të Brendshme, Sergej Sekuloviq

Ministrja e Mbrojtjes, Olivera Injaq

Ministri i Punëve të Jashtme, Djordje Raduloviq

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Jakov Milatoviq

Ministri i Investimeve Kapitale, Mladen Bojaniq

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit të Ujërave, Aleksandar Stijoviq

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Kulturës dhe Sporteve, Vesna Bratiq

Ministrja e Shëndetësisë, Jelena Boroviniq- Bojoviq

Ministri i Drejtësisë, të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave, Vladimir Leposaviq

Ministri i Financave dhe Mirëqenies Sociale, Milojko Spajiq./Gazeta Sinjali/

SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu