Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka prezantuar sot masat e reja për parandalimin e përhapjes së COVID-19, të cilat do të hyjnë në fuqi të premten, pasi në këto momente në mbledhjen elektronike të qeverisë janë duke u shqyrtuar.

Gazeta ka siguruar propozim-vendimin me masat e prezantuara nga kryeministri Hoti.

Në këtë propozim-vendim thuhet se këta sektorë do të lejohen të punojnë:Lejohet ushtrimi i veprimtarive si në vijim (sipas kodeve NACE të përcaktuara nga ARBK – Ministria e Tregtisë dhe Industrisë) në të gjithë territorin e Republikës së Kosovës, pavarësisht kategorizimit të komunave sipas nivelit të rrezikut:

20.1. Sektori shëndetesisë,

20.2. Sektori i sigurisë dhe drejtesisë,

20.3. Sektori publik (administratë qendrore dhe komunale),

20.4. Sektori i prodhimit,

20.5. Sektori i bujqesisë dhe blegtorisë,

20.6. Sektori i ndërtimit,

20.7. Transporti i mallrave,

20.8. Sektori i produkteve ushqimore,

20.9. Sektori i shërbimit/distribuimit/GazetaSinjali/

SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu