Koalicioni NISMA-AKR-PD një ditë pas zgjedhjeve ka paraqitur ankesë në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa ku është kërkuar që KQZ-ja të bëjë rinumërimin e të gjitha fletëvotimeve në të gjitha vendvotimet e Republikës së Kosovës. Kjo ankesë është refuzuar dhe është hedhur si e palejuar në vendimin që ka marrë PZAP-i ditën e djeshme. Zyrtarë nga Nisma Socialdemokrate thanë për Expressin se sot do të paraqesin ankesën në Gjykatën Supreme dhe presin që gjykata të vendosë në favor të tyre.

Partia e Fatmir Limajt që garoi së bashku me AKR-në e Behgjet Pacollit nuk ka arritur të kalonin pragun prej 5% që është i domosdoshëm për t’u bërë pjesë e Kuvendit të Kosovës, nuk po pajtohet me rezultatin e zgjedhjeve.

Nisma ka paraqitur ankesë në PZAP ku ka kërkuar rinumërim të votave në nivel vendi, por që është refuzuar nga kjo e fundit.

Nisma tashti do t’i drejtohet edhe një institucioni të lartë të drejtësisë, Gjykatës Supreme.

Zyrtarë nga Nisma thanë për Expressin se sot do të dërgojnë ankesën në Gjykatën Supreme.

“Sot do të dërgojmë ankesën në Gjykatën Supreme dhe do të duhej që vendimi i Gjykatës Supreme për rinumërim të votave të vendosë të favorin tonë”.

Zyrtarë të Nismës kanë thënë, po ashtu, se sipas përllogaritjeve të tyre kanë 5,5 deri në 6% pasi të numërohen votat me kusht dhe ato me postë.

“Sipas të gjitha informacioneve që kemi dhe përllogaritjeve 5,5 deri në 6% do t’i kemi me numërim të votave me kusht dhe ato të diasporës”.

Sipas tyre, ka edhe ankesa të tjera që janë bërë nga kandidatët për deputetë dhe janë rreth 10 të tilla.

“Edhe disa ankesa që kanë bërë kandidatët tanë janë rreth 10 ankesa nëpër zona të ndryshme presim me u rinumërue edhe ato dhe me u rritë votat, ka në Runik të Skenderajt, ka në Prizren dhe në disa komuna të tjera ku kanë pasur pa rregullsi”, thanë nga partia Nisma Socialdemokrate.

Nga numërimi i vendvotimeve të rregullta koalicioni NISMA-AKR-PD ka arritur të merrte 39 mijë e 495 vota ose 4,96% e që është e pamjaftueshme për të arritur pragun zgjedhor.

KQZ-ja ende nuk ka numëruar votat me kusht dhe votat me postë që kanë ardhur nga diaspora, të cilat janë shpresë për këtë parti që të futen në Kuvendin e Kosovës.

Loading...

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu