Fëmijët janë drita e prindërve. Por, fatkeqsisht për fëmijët e sotëm thuhet se janë më të pasjellshëm se sa dikur.

Por, a vjen kjo si pasojë se prindërit nuk dijnë të sillen me fëmijët në mënyrën e duhur ?

Emma Jenner i Take Home Nanny ka thënë se me të vërtetë fëmijët modern janë më pak të sjellshëm se brezat e më parshëm.

Prindërit duhet të sqarojnë se nuk ekzistojnë vetëm për bijtë e tyre dhe ata do të mësojnë se të gjithë duhet të trajtohen me kujdes dhe respekt.

Jenner duke dashur ti ndihmojë prindërit që ti kuptojnë fëmijët i ka dhënë disa ide :

1. Mungesa e komunitetit të duhur
Prindërit modernë përpiqen shumë të jenë të pavarur kur bëhet fjalë për rritjen e fëmijëve të tyre dhe mendojnë se njerëzit e tjerë që përpiqen të ndihmojnë po i tejkalojnë kufijtë e tyre, edhe nëse janë gjyshërit e fëmijëve të tyre. Në të kundërt, gjeneratat e vjetra e dinin që një komunitet duhej të përfshihej në jetën e një fëmije. Kjo i mëson fëmijët të kenë respekt për të rriturit e tjerë në jetën e tyre. Përndryshe, ata rriten duke menduar se nuk duhet të kenë ndonjë lidhje emocionale me njerëzit e tjerë të komunitetit.

2. Ne jemi bërë shumë tolerues
Shpesh, kur fëmijët sillen keq, ne e tolerojmë sepse mund të jenë shumë të vegjël për të kuptuar veprimet e tyre. Ndjehemi sikur fëmijët janë naivë dhe të pafajshëm. Fëmijët janë nxënës të shpejtë, kështu që është e rëndësishme që ne të korrigjojmë sjelljen e keqe mjaft shpejt, në mënyrë që ata të kuptojnë se zakone të caktuara janë të gabuara.

3. Prindërit u bien gjërave për shkurt
Vite më parë, fëmijët kishin fat që të lejoheshin të dëgjonin radion në udhëtime me makinë dhe duhej të zgjoheshin herët në mëngjes të Shtunën për të parë karikaturat. Në ditët e sotme, fëmijët kanë tablet, iPad dhe më shumë, dhe mund të shijojnë muzikën e tyre të preferuar, filma dhe shfaqje televizive pa pritur shumë gjatë.

Problemi me një lehtësi të tillë është se me gjithë këtë argëtim, prindërit nuk kanë nevojë të bashkëveprojnë me fëmijët e tyre aq sa e kanë bërë më parë. Fëmijët duhet të zhvillojnë një marrëdhënie njerëzore dhe nuk mund të rrezikojnë të bëhen shumë të pavarur në një moshë të re.

4. Prindërit ndjeheni emocionalisht si njerëz negativë
Prindërit modernë kanë mësuar t’u japin fëmijëve të tyre më shumë hapësirë dhe të vlerësojnë mendimet e tyre. Ndërsa kjo nuk është një gjë e keqe në vetvete, mund të teprohet. Fëmijët duhet të kënaqen me mënyrat që respektojnë faktin që ata nuk do të jenë fëmijë përgjithmonë. Kur u jepni atyre më shumë privilegje, sigurohuni që ajo të vijë me më shumë përgjegjësi. Nëse ata janë të përfshirë në aktivitete jashtëshkollore, njoftojini se disa aspekte të saj, si përgatitja, u takon atyre ta bëjnë.

5. Fëmijët marrin shumë kohë nga oraret e prindërve të tyre
Fëmijët supozohet të jenë qendra e jetës së prindërve të tyre, por prindërit gjithashtu kanë nevojë për kohë për veten e tyre. Jo vetëm që është e shëndetshme për prindërit, por edhe fëmijët duhet të kuptojnë se prindërit kanë nevojë për të qetësuar zhvillimin e tyre moral.

SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu