Prokurorët e Gjykatës Speciale të cilët po merren me trajtimin e krimeve të pretenduara të luftës së Ushtrisë Çlirimatare të Kosovës janë mirë të njohur me rrethanat në Kosovë. Një pjesë e madhe e tyre kanë qenë prokurorë të EULEX-it për disa vite me radhë, duke u marrë kryesisht me trajtimin e krimeve të luftës, e që në shumë raste edhe kanë dështuar.

Njëri nga prokurorët që së fundi është punësuar në Hagë ëshë Cezary Michalczuk i cili deri para tre muajsh ka qenë udhëheqës i Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë.

Ishte një nga bashkëpunëtorët më të afërt të shefës së BE-së në Kosovë, Natalie Apostolova, bashkë me ketë të fundi Cezary Michalczuk u takuan disa herë edhe me grupet parlamentare të Kuvendit të Kosovës, ku temë kryesore ishte Gjykata Speciale.

Në pozitën e shefit të sundimit të ligjit në Zyrën e BE-së, Michalczuk në fillim të këtij viti publikoi edhe raporte për konfiskimin e pasurisë. Por tash e tre muaj, nga Kosova Milhajlcug është emëruar si prokurorë në Gjykatën Speciale në Hagë.

Emërimin e tij si prokuror e kanë konfirmuar për RTK-në edhe nga zyra e Prokurorit të Specializuar. Madje, Michalczuk u paraqit në fundin e tetorit në seancën ndaj ish-pjestarit të UÇK-së Sali Mustafa.

RTK ka kërkuar një qëndrim edhe nga Zyra e BE-së në lidhje me performancën dhe angazhimin e Michalczuk në Kosovë por që ata nuk kanë pranuar të komentojnë.

Michalczukpër disa vite ka qenë edhe prokuror i EULEX-it, ishte udhqëheqës i hetimeve në rastin ‘Drenica’ ku u dënuan Sami Lushtaku, Sylejman Selimi e dhjetë pjestarë të UÇK-së për krime lufte.

Michalczuk kishte udhëhequr hetimet edhe për masakrën në Krushë të Vogël, por që ky krim serb kurr nuk arriti të dënohet.

SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu