Gjykata Speciale ka publikuar aktakuzën zyrtare ndaj ish-krerëve të UÇK’së, Hashim Thaci, Kadri Veseli, Rexhep Selimi dhe Jakup Krasniqi.Na faqen 9 të kësaj aktakuze përmenden edhe emrat e ish-ushtarëve Fatmir Limaj, Azem Syla, Lahi Brahimaj, Fatmir Limaj, Sylejman Selimi, Rrustem Mustafa, Shukri Buja, Latif Gashi dhe Sabit Geci.

35. Anëtarët e tjerë të ndërmarrjes së përbashkët kriminale përfshinin Azem SYLA, Lahi BRAHIMAJ, Fatmir LIMAJ, Sylejman SELIMI, Rrustem MUSTAFA, Shukri BUJA, Latif GASHI dhe Sabit GECI, si dhe disa politikë të tjerë të UÇK-së udhëheqësit ushtarakë, përfshirë anëtarët e tjerë të Shtabit të Përgjithshëm; Ministrat dhe zv ministrat; Komandantët e zonës së UÇK-së, zëvendëskomandantët e zonës dhe anëtarët e tjerë të shtabet e komandës së zonës; komandantët e brigadave dhe njësive; komandantët dhe anëtarët e shërbimet e policisë dhe inteligjencës së UÇK-së; ushtarë të tjerë të UÇK-së ; dhe të tjerët që veprojnë në emër të UÇK-së (së bashku me Hashim THAÇI, Kadri VESELI, Rexhep SELIMI dhe Jakup KRASNIQI, kolektivisht)

Secili prej këtyre individëve, me veprimet ose mosveprimet e tij ose të saj, kontribuoi në arritjen e qëllimit të përbashkët. Përndryshe, disa ose të gjithë këta individë ishin jo anëtarë të ndërmarrjes së përbashkët kriminale, por janë përdorur nga anëtarët e përbashkët ndërmarrje kriminale për të kryer krime të kryera në përparim të së përbashkëtës qëllimi (së bashku me Anëtarët e JCE, kolektivisht Anëtarët dhe Mjetet e JCE ’).Teksa i ka lexuar aktakuzat e Gjykatës Speciale, analisti Arben Ahmeti, ka thënë se sipas të gjitha gjasave gjatë këtyre ditëve do të ndodhë arrestimi i të gjithë personave të përmendur në aktakuzat e Speciales.

SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu