David Hooper, avokati britanik i ish-presidentit Hashim Thaçi ka pyetur Dhomat e Specializuara rreth pretendimeve për vjedhjen e organeve dhe “Shtëpinë e Verdhë”, për të cilat edhe ishte formuar ky institucion.

Hooper ka thënë se kjo Gjykatë është e Kosovës, por nuk ka asnjë emblem të Kosovës, duke thënë shpjeguar se është njollë për vendin.

“Ku janë aktakuzat për vjedhjen e organeve, dhe atë Shtëpinë e Verdhë, sepse kjo ishte akuza apo pretendimi, ku janë këto pretendimi sepse ishin shumë të rëndësishme në lidhje me lindjen e kësaj gjykate, nën pretendimet e raportit të Dick Martit. Kjo është njollë për Kosovën, unë e them Gjykatë e Kosovës, por nuk ka asnjë emblemë të Kosovës.”, ka thënë ai.

Ndaj kësaj reagoi gjyqtari, i cili tha se avokati mund të vishej kuq e zi, nëse do të dëshironte.

Ndryshe, në fillim të seancës kryetari ka lexuar të gjitha akuzat që rëndojnë ndaj ish-udhëheqësit politik të UÇK’së.

“Përndjekje, krim kundër njerëzimit, burgosje krim kundër njerëzimit, ndalim arbitrat krim lufte, akte të tjera çnjerëzore krim kundër njerëzimit, trajtim mizor, torturë krim kundër njerëzimit, torturë krim lufte, vrasje, vrasje të paligjshme, dhe zhdukje me forcë e personave.”, ka thënë ai.

Sekretari tutje kumtoi për personat që pretendohet të jenë vrarë nga ish-presidentit Thaçi.

“Ai dyshohet për vrasje të personave që nuk përkrahen UÇK’në dhe kishin lidhje me persona të Jugosllavisë, duke përfshirë edhe persona që kishin lidhje me LDK’në.”, u tha tutje.

Edhe në këtë seancë, UÇK është quajtur “ndërmarrje e përbashkët kriminale”, në kuadër të së cilës janë kryer krimet e lartëcekura.

Thaçi shkurt në seancë ka thënë se i hedh poshtë të gjitha akuzat kundër tij dhe është deklaruar i pafajshëm./metro/

SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu