Nëse dikush që keni qenë në kontakt rezulton pozitiv, atëherë ju duhet të vet-izoloheni në shtëpi për të paktën 14 ditë nga data e kontaktit tuaj të fundit me ta edhe nëse ndiheni të shëndetshëm dhe nuk po përjetoni ndonjë nga simptomat e Covid-19.

Një person i cili ka pasur ballë për ballë -kontakt sipërfaqësor (brenda një metri) me dikë që ka rezultuar pozitiv për Covid-19, duke përfshirë kollitjen, bisedën ballë për ballë brenda një metri, kontaktin fizik të lëkurës me lëkurën ose kontaktin brenda një metri për një minutë ose më gjatë, vetë-izolim do duhej të zbatohet menjëherë shkruan Metro.co.uk.Ju nuk mund të shkoni në punë, shkollë ose vende publike dhe nuk ju lejohet të përdorni transport publik ose taksi dhe nuk mund të dilni nga shtëpia për të blerë ushqim, ilaçe ose gjëra të tjera të domosdoshme, apo edhe për të ushtruar.

Ju duhet të kërkoni ndihmë nga miqtë ose të afërmit për të blerë ndonjë gjë të domosdoshme ose të përdorni një shërbim të ofrimit në internet ose përmes telefonit.Sidoqoftë, çdo dërgesë duhet të lihet jashtë derës suaj, në mënyrë që të minimizoni rrezikun e transmetimit të virusit.

Sidoqoftë, njerëzit e tjerë që jetojnë me ju nuk kanë nevojë të vet-izolohen me ju nëse nuk shfaqni simptoma të virusit, megjithëse duhet të bëni kujdes të shtuar për të mbajtur distancën tuaj kudo që të jetë e mundur.

Ju gjithashtu duhet të lani duart shpesh me sapun dhe ujë për të paktën 20 sekonda ose të përdorni pastrues dore dhe të mbuloni të gjitha kollitjet dhe teshtitjet.Nëse filloni të përjetoni simptoma, duhet të vetizoloheni për të paktën 10 ditë nga data kur simptomat tuaja filluan nëse jetoni vetëm.Nëse jetoni me njerëz të tjerë, të gjithë në familje duhet të vet-izolohen për të paktën 14 ditë duke filluar nga dita kur personi i parë në familje u sëmurë

SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu