Albin Kurti mund të rikthehet në qeveri për të zënë vend në një zyrë të destinuar për ish-kryeministrin e Kosovës, të themeluar nga kryeministri aktual Avdullah Hoti.

Kryeministri aktual i Kosovës, Avdullah Hoti ka nënshkruar sot një rregullore për organizimin e vendeve të punës në Zyrën e Kryeministrit, përmes së cilës ka themeluar Zyrën e ish-Kryeministrit.

Bazuar në nenin 6 të kësaj rregulloreje, pika 1.19, parashihet themelimi i Zyrës së ish-Kryeministrit. Neni 6 i rregullores përcakton Zyrat dhe Divizionet në kuadër të Zyrës së Kryeministrit.

Hoti është shprehur optimist se me hyrjen në fuqi të Rregullores për Organizimin e Brendshëm dhe Sistematizimin e Vendeve të Punës në Zyrën e Kryeministrit, do të rritet efikasiteti i punës në qeveri.

Kryeministri aktual u ka bërë thirrje ministrave që të përvetësojnë dhe zbatojnë këtë reformë.

“Me qellim që qeverisja të jetë efikase dhe e organizuar mirë, u kam kërkuar të gjithë ministrave ta kryejnë këtë reformë sa më parë dhe në përputhje të plotë me ligjin”, ka thënë Hoti.

Rregullorja pritet të hyjë në fuqi brenda dy javësh.

SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu