Një alarm vjen nga mbarë globi, ku raportohet për ‘zhvarrosje’ të bletëve. Shkencëtarët në Britaninë e Madhe kanë shfaqur shqetësim pasi popullsia e bletëve është zvogëluar nga një sëmundje, e cila përhapet nëpërmjet insekteve asimptomatike dhe shpërndahet me shpejtësi.

“Infeksioni dikur ishte një gjë e rrallë, por është përhapur me shpejtësi”, tregojnë studiuesit e Universitetit në Newcastle, të cilët ekzaminuan bletët në 25 vende, transmeton BW shkrimin e ‘The Guardian’.

Profesor Giles Budge vjen me një propozim konkret për zgjidhjen e këtij rasti. “Ju nuk mund të mendoni për distancë sociale në një zgjua bletësh, por mund ta menaxhoni atë duke zgjeruar hapësirën brenda zgjoit”, tha ai.

Loading...

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu