Duke e pasur parasysh se jemi afër dimrit dhe muaji dhjetor është muaji i festave të fundvitit, bardhësia e borës i jep më shumë energji asaj atmosfere

GazetaFlash24 ka kontaktuar me meterologun Sylë Tahirsylaj për të marrë informacionet rreth borës së parë për këtë vit e temperaturave për ditët e muajt në vijim.

Meterologu Sylë Tahirsylaj ka jam të mirë për dashamirët borës, pasi sipas tij festat e fundvitit do të vijnë me fjolla bore.

“Bora e parë do të bie do të bije në fillim të sezonës së dimrit dhe gjatë sezonës së dimrit.”-tha Tahirsylaj për GazetënFlash24.net

Sylë Tahirylaj: ” Bora e parë ka qenë nëpër bjeshkë, por ajo numrohet për arsye se në nalsitë mbidetare edhe gjatë stinës së verës bie borë. Bora e parë do të bie do të bije në fillim të sezonës së dimrit dhe gjatë sezonës së dimrit. Muaji më i ftohtë do të jetë muaji Janar në bazë të të dhënave shumëvjeçare të Institutit Meterologjik përkatsisht edhe ish-Instituti Hidrometeorologjik të Kosovës.

SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu