KEDS ka paralajmëruar për punime në rrjet përgjatë ditës së nesërme, data 11.11.2020 GazetaFlash24.net

E si pasojë e punimeve disa qytete të Kosovës nuk do të kenë energji elektrike.

Punimet duhet të kryhen patjetër pasi që janë në dobi e në siguri të sistemit.

Qytetet të Kosovës : Prishtina, Mitrovica, Peja, Gjilani e Ferizaji nuk do të kenë energji elektrike, për shkak të punimeve që janë duke u përfunduar.

Prishtinë

1.

TS 220/35/10kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10kV Fan Zahir Pajaziti  (Kodi:14000014)  prej orës 10:00- 10:30 dhe 14:30-15:00.

Vendet: FAN Zahir Pajaziti, Letanc te Rexha, Smajlovit, Bajqina,Kërpimehi, Repa, Pollata, Dvorishta, Sllatina, Reçica, Zhitia,Sylevica, Breze, Tërnavica, Murglal, Zakut, Metehia  dhe Dobërdoil.

Arsyeja: Manipulimi me ndarës.

2.

TS 220/35/10kV Podujeva do të ndërprehet degëzimi Zhiti nga dalja 10 kV Fan Zahir Pajaziti.

Trafostacionet që do të mbesin pa tension:

TS 10/0.4 kV Zhiti 2 ( Kodi: 14000014181) prej orës 10:00-15:00

TS 10/0.4 kV Sylevicë  ( Kodi: 14000014182) prej orës 10:00-15:00

Vendet: Zhiti dhe Sylevicë.

Arsyeja: Vendosja e ndarësit linjor.

Pejë

1.

TS 110/10kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Loxha  (Kodi:51000008)  prej orës 10:30- 14:30

Vendet: fshatrat: Graboc, Lubeniq, Loxhë, Raushiq, Raushiq i Ri (një pjesë), Strellc i Epërm, Zagermë (një pjesë) dhe Zllopek (një pjesë), si dhe një pjesë e rrugës Dardanija 2.

Arsyeja: Pastrim traseje dhe ndërrimi i shtyllave të thyera.

2.

Në TS 110/10kV Klina do të ndërprehet stabilimenti në daljen 10 kV Klinavci.

Trafostacionet që do mbesin pa tension:

TS 10/0.4 kV Berkova 1 ( 52000002031) prej orës 09:00-12:00

TS 10/0.4 kV Marniket ( 52000002032) prej orës 09:00-12:00

TS 10/0.4 kV Rudica II ( 52000002033) prej orës 09:00-12:00

TS 10/0.4 kV Berkova 2-S ( 52000002036) prej orës 09:00-12:00

Vendet: Berkovë.

Arsyeja: Pastrim traseje.

TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10kV Jashanica   (Kodi:52000003)  prej orës 13:00- 16:00

Vendet: fshatrat: Dobërdol, Dush (një pjesë), Gjurgjevik, Gjurgjeviku i Madh, Jashanica, Jellovci, Klinavci (një pjesë), Pogragja, Resniku, Shtarica, Siqeva dhe Ujëmiri.

Arsyeja: Pastrim traseje.

Gjatë kësaj ndërprerje do të mbesë pa furnizim edhe  BRE LedLight Technology (Kodi: 52000003041).

4.

TS 35/10 kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rugova (Kodi: 50051006) prej orës 11:00-15:00

Vendet: fshatrat: Bogë, Drelaj, Dugaivë, Haxhaj, Koshutan, Kuqishtë, Leqinat, Llaz, Llutovë, Maja e Zezë, Malaj, Neqinat, Pecaj, Pepiq, Reka e Allagës, Shkrel, Shtupeq, Shtupeq i Madh, Shtupeq i Vogël dhe Stankaj                              

Arsyeja: Ngritja e shtyllës së tensionit të mesëm.

Mitrovicë

1.

TS 110/10kV Mitrovica 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Shipoli  (Kodi:70000001)  prej orës 10:00- 14:00

Vendet: rrugët: Agim Çavdërbasha, Ali Hadri (një pjesë), Dëshmorët e Kombit, Emin Duraku (një pjesë), Eqrem Qabej (një pjesë), Gazmend Baliu (një pjesë), Gjon Belushi, Ilaz Kodra, MarijaKraja (një pjesë), Ndre Mjeda (një pjesë), Pjetër Budi, Shkodra, Elez Begu (një pjesë), Nora Kelmendi (një pjesë), Sami Gashi (një pjesë), Selman Vojvoda (një pjesë), Jetish Bajrami (një pjesë) dhe Sylë Vokshi (një pjesë); fshatrat: Frashër i Vogël (një pjesë), Lushtë, Pirç, Shipol, Vaganicë, Vaganicë e Poshtme, Vaganicë e Epërme, Vërnicë dhe Zhabar i Epërm (një pjesë).

Arsyeja: Ndërrimi i izolatorëve, vendosja e shkarkuesve, kontrollimi i transformatorëve, shtrëngimi i përçuesve etj.

Gjilan

1.

TS 35/10kV Kllokot do të ndërprehet:

Dalja 10kV Sllatina  (Kodi:61065002)  prej orës 10:00- 14:00

Vendet: fshatrat: Pozharan, Sadovinë e Qerkezëve, Sllatinë e Poshtme, Sllatinë e Epërme dhe Tërstenik.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave, izolatoreve dhe shtrëngimi ipërçuesve.

Prizren

1.

TS 110/10 kV Dragash  do të ndërprehet:

Dalja 10kV Restelica   (kodi: 30036002) prej orës    09:00 – 12:00 dhe 13:00-16:00

Vendet: fshatrat: Glloboçicë, Krushevë, Kukjan, Lubovishtë, Mlikë, Orqushë, Restelicë, Vranishtë dhe Zlipotok.

Arsyeja e ndërprerjes: Pastrim traseje.

Ferizaj

1.

Në TS 35 /10kV Ferizaj 3 do të ndërprehet stabilimenti nëdaljen 10 kV Gaçka

Trafostacionet që do të mbesin pa tension:

TS 10/0.4 kV Burrnik ( 40042002031) prej orës 09:00-12:00 dhe 13:00-16:00

TS 10/0.4 kV Kashtanjevë 1  ( 40042002033) prej orës 09:00-12:00 dhe 13:00-16:00

TS 10/0.4 kV Kashtanjevë 2- Xhamia( 40042002034) prej orës 09:00-12:00 dhe 13:00-16:00

TS 10/0.4 kV Kashtanjev 3-lugi ( 40042002035) prej orës 09:00-12:00 dhe 13:00-16:00

TS 10/0.4 kV Izhancë ( 40042002032) prej ores 09:00-12:00 dhe 13:00-16:00

Vendet: Koshtanet, Burrnik dhe Izhancë.

Arsyeja: Pastrim traseje.

12.11.2020

​Punime në projekte investive​

Prishtinë

1.Në NS 110/10kV Prishtina 5  do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Bërnica e Eperme 1 (kodi: 13000001004) prej orës11:00  deri në ora 15:00

Vendet: Bërnica e Epërme 1.

Arsyeja: Punime  në rrjetin e tensionit të ulët.

2.Nga  TS 220/35kV Elektrana A do të ndërprehet:

NS 35/10kV Fushë–Kosova (TS 2 dhe TS 5) dhe pa tension  mbesin daljet 10kV që furnizohen nga Elektrana  nga ora 03:00  deri në ora 07:00.

Vendet: Ana e djathtë të qytetit të Fushë-Kosovës, banesat BresjeFushë-Kosovë, Tregu, Ambulanca Bresje, Bogujevci, Alumili, Kisha Bresje, pjesën te tregu, Uglari komplet, një pjesë të Fushë-Kosovës, ana e djathtë deri te TS Çeku, Sole Kosova, Migrosi, IMF Kosova, banesat e reja, qendra e Fushë-Kosovës te Stacioni i trenit dhe ana majtë deri te rruga e Çerdhes, Nakarada, Dardhishta, Lismiri, lagjja Tërnavët, Miradia e Epërme dhe Model Sllovenia.

Arsyeja: Montimi i konzollës në shtyllë dhe ngritja e kabllove të tensionit të mesëm.

3.Në NS 35/10kV Fushë-Kosovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Udhëkryqi kabllovik   (kodi:10012002 ) prej orës 08:00-20:00

Vendet: Ana e djathtë të qytetit të Fushë-Kosovës.

Arsyeja: Energjizimi i daljeve te reja (Feeder 3 Feeder 4) ne nivelin e tensionit 20kV sipas projektit Lot 32 Fushë- Kosova 2019.

4.Në NS 35/10kV Fushë-Kosovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Pozhegu (kodi:15018016 ) prej orës 08:00-20:00

Vendet: PTK-ja dhe  Banesat e Pozhegut.

Arsyeja: Energjizimi i daljeve të reja (Feeder 3 Feeder 4) në nivelin e tensionit 20kV sipas projektit Lot 32 Fushë-Kosova 2019.

Mitrovicë

1

Nga  TS 110/10kV Mitrovica 2 – J22 do të ndërprehet:

NS 35/10kV Shupkovci (kodi 700001 dhe 710740) – dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 10:00  deri në ora16:00.

Vendet: rrugët: Herojska (një pjesë) dhe Tuneli i Parë, Afrim Zhitia, Agim Ramadani, Agim Hajrizi,  Avni Shabani, Besim Nuka, Brigada 141 (një pjesë), Bushatasit (një pjesë), Evlia Çelebia, Kumanovska, Kemajl Ataturku, Rexhep Mitrovica (një pjesë), Selim Berisha (një pjesë), Shemsi Ahmeti, Zelengora (një pjesë), Sheshi Mehë Uka (një pjesë), Sheshi Isa Boletini (një pjesë), Sheshi Adem Jashari (një pjesë) dhe Sheshi Agim Hajrizi, Agim Ramadani, Kemajl Ataturku, Fan Noli (një pjesë), Maria Shllaku (një pjesë), Nystret Musa (një pjesë), Shemsi Ahmeti (një pjesë), BislimBajgora (një pjesë), Brigada 141 Mehë Uka (një pjesë), EsatMeholli (një pjesë), Kalabria (një pjesë), Rifat Dedia (një pjesë), Halim Bajgora (një pjesë), Nezir Miftari (një pjesë), Kadri Bistrica (një pjesë) dhe Boletin (një pjesë), Bislim Bajgora, Brigada 141 Mehë Uka (një pjesë), Kalabria dhe Parku i Biznesit, Viva Lux, Stacioni i Pompave –  KUR “Mitrovica”, PTK-Posta në fshatin Tuneli i Parë, Universiteti i Mitrovicës, Muzeu i Kristaleve dhe Mineraleve, QMF “Nexhat Çuni”, UM Isa Boletini dhe PTK-Antena; fshatrat: Bajgorë, Bare, Rekë, Stan Tërg, Kaçandoll (një pjesë), Kolloni (një pjesë), Kovaçicë (një pjesë), Kutllovc (një pjesë), Mazhiç, Rahovë (një pjesë), Rashan, Rekë (një pjesë), Tërstenë (një pjesë), Vidishiç, Zasellë (një pjesë) dhe Trepça, Cërnusha (një pjesë), Shupkovcë, Kçiq, Kçiq i Madh, Kçiq i Vogël, Rekë (një pjesë), Shupkovcë, Smrekonicë dhe Zasellë, Zabërxhë(një pjesë), Selac (një pjesë), Lisicë (një pjesë) dhe Melenicë.

Arsyeja: Instalimi i SCADA-së, faza e tretë.

Ferizaj

1.Në NS 110/35/10kV Ferizaj do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Ismet Jashari banësë   (kodi:40000003268 ) prej orës 09:00-14:00

TS 10/0.4 kV Te vizioni Rr.Qamil Ilazi  (kodi:40000003215 ) prej orës 09:00-14:00

Vendet: rr. Ismet Jashari, rr. 122.

Arsyeja: Energjizimi i linjës së re.

11.11.2020

Punime nga palët e treta

Prizren

1. TS 110/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Gjinovci  (Kodi 32000003) nga ora 10:00 –13:00

Vendet: fshatrat: Gjinoc, Greikoc, Leshan (një pjesë), Sallagrazhdë, Shirokë (një pjesë), Topliqan (një pjesë) dhe Gelancë.

Arsyeja: Montimi i konzollës në shtyllë dhe ngritja e kabllove të tensionit të mesëm

SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu